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OSH Program Directive Number 75-1910.107-3 
 
Subject:  Use of Automatic Sprinkler Extinguishing Systems in Spray 

Finishing Operations. 
 
Standard:  Article VI, Section 1910.107 (b) (5) (iv) and Section 1910.107 (f) 

(1), Rules and Regulations, Commissioner of Labor, State of South 
Carolina. 

 
Cross Reference to 
Federal Standards: 29 CFR 1910.107 (b) (5) (iv) and Section 1910.107 (f) (1), 
 
Background:  This program directive is written to assure uniformity in citing the 

referred sections as they relate to automatic fire extinguishing 
systems. 

 
Interpretation:  Those spray areaas requiring protection by an automatic sprinkler 

system, whether the building is sprinklered or not, shall be 
considered as meeting the sprinkler requirements provided one or 
more of the following is (are) installed: 

 
1. An automatic sprinkler system so as to conform to Article VI, 

Section 1910.159. 
 

2. A dry chemical extinguishing system installed so as to conform 
to Article VI, Section 1910.160. 

 
3. A carbon dioxide system installed so as to conform to Article 

VI, Section 1910.161. 
 

The above will appear in the proposed revision of Article VI, 
Section 1910.107 at a future date. Until such time as the standard 
has been revised, any violation of the above referred standards 
shall be cited as a de minimis notice if the above requirements are 
met. 

 
Effective Date:  This instruction is effective upon receipt and will remain in effect 

until cancelled or superseded by amendment to the regulation or 
program directive. 

 
Robert C. Parks, Director 
Division of Occupational Safety and Health 



April 11, 1975 
 
 
 


