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OSH Program Directive Number 80-1910.106-2 (REVISED) 
 
Subject:  Flammable and Combustible Liquids and Particularly Diking 

Requirements. Application of Article VI, Section 1910.106. 
 
Standard:  Article VI, Section 1910.106 (j) (2), Rules and Regulations, 

Commissioner of Labor, State of South Carolina. 
 
Cross Reference to 
Federal Standards: 29 CFR 1910.106 (j) (2) 
 
Background:   This directive clarifies the application of the above Rule and 

Regulation to diking storage tanks at power generating stations 
operated by power utilities. This directive replaces Program 
Directive number 73-1910.106-2 (formerly Interpretative Bulletin 
#73-12-3). 

 
Interpretation: Section 1910.106 (j) (2) exempts oil burning equipment, including 

tanks, from the application of Article VI, Section 1910.106. This 
includes tanks at power generating plants. NFPA 30, the parent 
document to Section 1910.106 of Article VI, in making this 
exception, directed attention to NFPA 31, Standard for the 
Installation of Oil Burning Equipment. (NFPA 31 is not presently 
incorporated in the Rules and Regulations of Section 1910.106 of 
Article VI.) Article VI, Section 1910.106 does not apply to oil 
burning equipment installations. 

 
Effective Date:  This directive is effective upon receipt and will remain in effect 

until cancelled or superseded by amendment to the Regulation or 
Program Directive. 

 
William M. Lybrand, Director 
August 1, 1980 
 
 
 
 


